Men hur gör man då denna smakupplevelse?
Du behöver:
250 gram smör/margarin
1 ½ dl socker
½ tsk hjorthornsalt
6-7 dl vetemjöl
inte riktigt 1 dl sojagrädde
fast hallonsylt
glasyren:
2 dl florsocker
1-2 msk vatten
Smält smöret och vispa ihop det med sockret, häll i sojagrädden under tiden du vispar, blanda ut hjorthornsaltet med vetemjölet och rör om till en smidig deg, Gör det till 4 eller 3 avlånga delar, Se till att dem är ganska tunna och dem behöver inte vara speciellt breda då dem jäser ganska mycket. Gör en ordentlig dike i mitten av delarna och lägg i den fasta sylten. Lägg in dem i ugnen i en kvart(15 min) på 200 grader. När dem är klara lägger ni på glasyren och låter dem svalna på balkongen en stund.
3 kommentarer:
Du glömde sojamjölet
jag tillagade idag spenatsoppa och senare ikväll blir det wok. dock svart med bakandet da jag för tillfället inte är i ägo av nagon ungn...vad göra at detta?
haha! svart med bakandet!! bränns det vid eller?
Skicka en kommentar