torsdag 2 augusti 2007

Paj

Det här är det händer, för alla kaffetanter som gillar att förfina betongen. Och däremellan baka sju sorters olika kakor. välkommna för recept och allt annat.

Men just nu blir det andra bullar. Eller snarare en underbar vinbärs maräng paj som jag hittade på ica.se


Ingredienser:

Pajdeg:

125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk socker
lite lite salt.

Marängen:
3 äggvitor
1 liter vinbär
1 ½ dl socker.


Smält smöret och rör ihop det med mjölet och sockret tills det blir en pajdeg, tryck ut det i pajformen, sätt in det i ugnen i 10 minuter på 225°C. Under tiden det sitter inne vispar ni ihop äggvitorna tills dem blir fluffiga(man ska kunna vända bunken upp och ner utan att dem ramlar ut). Rör i sockret, vispa inte ner det, samma sak med vinbären, kan bli klurigt om pajen segar och äggen slutar vara fluffiga. Så se till att det blir klart ungefär samtidigt. sänk ungsvärmen till 150°C och låt den vara inne i 30 minuter minst. Perfekt som energi inför en kvällen längs linjen.




Inga kommentarer: